F.C. Bordkrijt

Een aantal onderwijzers en leraren had zin om wekelijks met elkaar een potje te zaalvoetballen. Oorspronkelijk zou dat buiten de K.N.V.B. gebeuren, maar toch is F.C. Bordkrijt opgericht binnen K.N.V.B.-verband op 21 september 1978 met officiële deelname aan de competitie.

De thuiswedstrijden speelden we in Calluna en in de begintijd zat de tribune werkelijk vol met scholieren die hun meester of leraar luidkeels aanmoedigden. Het gebeurde zelfs dat er een groep leerlingen van de Mavo ons op hun brommers volgde bij uitwedstrijden in Nijkerk en Putten.

Na verloop van tijd traden ook niet-onderwijskrachten toe en daardoor werd de sfeer anders.

Vaste hoogtepunten in het seizoen waren het onderlinge Oliebollentoernooi tussen Kerst en de jaarwisseling en het grote Bordkrijttoernooi om het Open Zaalvoetbalkampioenschap van Ermelo in augustus. We hebben zelfs een keer een nederlaagtoernooi georganiseerd tegen de toenmalige kampioenen van de hoofdklasse en de 1e klasse. Het waren bijzonder leerzame momenten voor ons!

De toernooien zijn er nog steeds (Bierballentoernooi en OEK) en er is er één bijgekomen nl. het NolTies-toernooi in de weken na afloop van de reguliere competitie.

Ook zijn er al verscheidene jaren twee damesteams actief bij F. C. Bordkrijt.

Zo is F.C. Bordkrijt in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote zaalvoetbalvereniging waar het goed toeven is met veel gezelligheid.

F.C. Bordkrijt speelt iedere vrijdagavond competitiewedstrijden, ook in Sportcentrum Triade. Meer informatie over F.C. Bordkrijt is te vinden op: www.fcbordkrijt.nl